De Baobab

De Baobab wil bijdragen om krachtig onderwijs te bevorderen op maat van Brusselse kinderen met diverse achtergronden en thuissituaties. We willen de relatie tussen de school, kinderen, ouders en de buurt versterken door structureel rolmodellen te integreren in het Nederlandstalig Brusselse basisonderwijs.

Momenteel vinden te weinig Brusselaars hun weg naar de lerarenopleiding en het lerarenberoep. Brusselaars zonder diploma hoger onderwijs die over de nodige motivatie en competenties beschikken, krijgen de kans om in een werknemersstatuut samen met een ervaren kleuteronderwijzer meteen aan de slag te gaan. Daarnaast worden de kleuteronderwijzers in opleiding intensief gecoacht in een 4-jarig traject om een volwaardig diploma kleuteronderwijs te behalen. Nadien volgt er begeleiding om in de ambt kleuteronderwijzer tewerkgesteld te worden in  Brussel.

Om dit initiatief te realiseren werkt EVA vzw in partnerschap samen met het Onderwijscentrum Brussel, Brusselse lerarenopleidingen kleuter (Odisee en Erasmushogeschool Brussel), Huis van het Nederlands en een aantal Brusselse Nederlandstalige basisscholen. Elmer (project gestart vanuit EVA vzw) is eveneens een actieve partner in de stuurgroep van De Baobab en hun jarenlange praktijkervaring is een absolute meerwaarde voor de verdere ontwikkeling van het project.  Het initiatief wordt ondersteund door de Vlaamse Gemeenschapscommissie, directie onderwijs en opleiding.

Interesse om een kwalificatie-en tewerkstellingstraject kleuteronderwijs te starten? Contacteer ons:
Email: debaobab@evavzw.net

Volg ons reilen en zeilen op social media:
Fb: https://www.facebook.com/debaobab.evavzw/